Кирил Десподов спечели годишната награда за "Футболист №1 на България" за 2018 година, преборвайки се с конкуренцията на Георги Петков и Тодор Неделев, които съответно завършиха на второ и трето място.

Десподов остави много силна година зад гърба си с добро представяне за клубния ЦСКА и пробив в българския национален отбор.

"За мен е голяма чест да получа тази награда, но Георги Петков и Тодор Неделев също се представиха много добре и я заслужаваха. Благодаря на моите съотборници, без които нямаше как да спечеля. Благодаря на моята приятелка и семейство, както и ръководството на ЦСКА. Благодаря на всички мои треньори. Всеки един от тях ми е помогнал да развия моите качества. Много труд хвърлих през 2018-а. Но тази награда бих я заменил за титла с ЦСКА или класиране на Европейско първенство с българския национален отбор", заяви щастливият победител.

Треньор №1 на България очаквано стана националният селекционер Петър Хубчев, който постигна престижни победи над Холандия и Швеция в световните квалификации и класира България на втора позиция в групата в Лигата на нациите.

Ето и останалите награди:

Гол на годината в България - Иван Петков (Етър)

Награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов" е за Михаел Ангелов

Най-перспективен млад играч - Валентин Антов (ЦСКА)

Най-добър чужденец в Първа лига - Клаудиу Кешерю (Лудогорец)

Най-добър вратар в Първа лига - Георги Петков (Славия)

Най-добър защитник в Първа лига - Николай Бодуров (ЦСКА)

Най-добър полузащитник в Първа лига - Тодор Неделев (Ботев Пловдив)

Най-добър нападател в Първа лига - Мартин Камбуров (Берое)

Треньор №3 на България за 2018 година - Златомир Загорчич (Славия)

Треньор №2 на България за 2018 година - Димитър Димитров (Лудогорец/Иртиш)