Кирил Десподов вкара от дузпа, реалзирайки единадесетия си гол за националния отбор, но той не бе достатъчен за първа победа на България в европейските квалификации. Капитанът и съотборницие му завършиха 2:2 срещу Унгария, а точката прати гостите на Европейското догодина - територия, на която националите не са били от вече почти 20 години. 

Последното ни участие на голям шампионат бе през 2004-а в Португалия. След няколко дни, в неделя, нашите гостутват на Сърбия, за да опитат все пак да вземат победа в този квалификационен цикъл.

Какво каза Десподов:

"Тъжно ни е и на нас като отбор. Разбрах за това, което се е случило извън стадиона. Тъжно е за всички нас, тъжно е за България. Не трябва да се получават такива неща. Но за съжаление се случват. Разбира се, искаме си феновете по трибуните и да дойдат да ни подкрепят.

Мисля, че решението никой да не ни информира какво се случва, бе правилно. Днес можеше да победим отбора на Унгария, играхме като отбор, борихме се днес, показахме характер и играхме за националния отбор на България. Със сигурност победата щеше да помогне за самоучвствието ни. Днес всички дадохме максимума от себе си, играхме като отбор, борихме се и така трябва да бъде във всеки един двубой."