Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на Българския футболен съюз - Кирил Домусчиев, направи любопитно изказване относно ситуацията в Левски.

Босът на шампионите от Разград заяви, че ако може да помогне по някакъв начин, е готов да го направи. Той веднага побърза да учточни, че не бива да бъде разбиран погрешно и не става за спонсорство и финансова помощ.

Той също така сподели, че предвид фенската маса на "сините", не е особено притеснен за бъдещето на клуба, по-скоро се притеснява за малките отбори.

"Много е важно Левски да излезе от тази ситуация и да се стабилизира. Българският футбол няма да е същият без Левски. Ако мога да помогна с нещо, съм готов. Не ме разбирайте погрешно - няма да ставам собственик или генерален спонсор. Левски има огромен потенциал и не се притеснявам за тях. Малките клубове да му мислят. Четох, че Левски има 1 милион привърженици. Всеки да даде по 10 лева и ще съберат 10 милиона", сподели Домусчиев.

Той също така коментира ситуацията в неговия Лудогорец, който вече два пъти получи помощ от държавата по програмата 60/40.

"Нормално е да се възползваме, не сме съкратили нито един служител. Разделихме се само с Джоди Лукоки. Всеки месец плащаме 250-260 хиляди лева данъци. Внасяме милиони в държавния бюджет и мисля, че сме полезни за държавата. Всички клубове са засегнати от тази криза и ако нещата продължават така, ще търсим вариант. Знаете, че спонсорите и рекламодателите се оттеглят.

Има футболисти с изтичащи договори. Подновихме ги, но им орязваме с 30, 40, 50 процента парите. А тези, на които не изтичат, с част от тях вече сме се договорили".