Голмайсторът на Лудогорец - Клаудиу Кешеру, даде интервю пред клубния сайт на френския Нант, където прекара 6 години от кариерата си.

Именно с екипа на "канарчетата", румънският нападател стартира професионалната си кариера, а в интервюто той разказа за престоя си в унас.

Кешеру, който наскоро подписа нов договор с разградчани, също така коментира и периода на пандемия от коронавирус, който прекара в Разград, а не в родината си.

"За да бъда честен, мисля че България беше най-доброто възможно място през този период. Бях в състояние да напускам дома си много често, за да отида да бягам. Правех го в тренировъчния център. Бягах по 14 километра на ден, шест пъти в седмицата.

Парковете бяха отворени, така че можеше да се разхождам сам, а не с други хора, но беше много приятно. В момента много неща се отвориха отново, например терасите на ресторантите. В началото наистина трябваше да ограничим пътуванията си. Но като се видя, че има по-малко случаи в страната, мерките станаха по-гъвкави.

Много съм щастлив да продължа кариерата си в Лудогорец. В клуба съм от пет години и чувствам, че съм роден тук. Мисля, че със съотборниците ми има какво още да дадем на Лудогорец.

Това, което наистина харесвам е да има натиск и да се очаква всеки мач да бъде спечелен. България наистина открива интереса си към футбола. През уикендите играем пред 2000 души, в Лига Европа може да съберем 8000, а в Шампионската лига почти 30 000 зрители присъстват на нашите двубои. Цялата държава е с нас в евротурнирите, защото ние я представляваме на европейската сцена.

Вярно е, че от много млада възраст обичам математиката, но и чуждите езици. Говоря пет. Искам да комбинирам всички неща, които харесвам и да продължа с треньорска кариера. Вече започнах да подготвям дипломите си и искам да следвам стъпките на Серж льо Дизе", разказа той.