Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп се върна на терена на "Олимпико" близо 30 минути след последния сигнал. Германецът се затича към трибуната с фенове на гостите, която пееше, и я поздрави с пет вдигнати пръста - знак за петте купи на шампионите във витрината на клуба.

Близо 5000 привърженици на "Ливърпул", сред които над 50 българи, останаха почти 2 часа след края на стадиона заради мерки за сигурност. След буйната си радост пред феновете, Клоп говори и за репортерите на няколко телевизии.

"Луд мач, ние го направихме такъв - каза германецът. - Всичко бе под контрол, но бе ясно, че нервите ще се появят в някакъв момент. Огледайте състава - кой от тези играчи е бил на полуфинал в Шампионската лига? За всички тях това е ново преживяване. "Рома" е много силен отбор, знаехме това и преди първия мач, и сега. Но ние допуснахме да се случат събитията от последните пет минути, когато те получиха надежда.

Заслужихме на сто процента класирането си. Не става без късмет. Ден по-рано всички говориха за късмета на "Реал", сега за нашия. Но така е в този турнир."

Италианският треньор Еузебио ди Франческо трудно намираше сили да скрие разочарованието си:

"Първото и най-важно нещо е, че ние не спряхме да вярваме до край - каза наставникът на "Рома". - Показахме невероятен характер и сила на духа и психиката. Изглеждаше невъзможно след 2:5 в първия мач и след 1:2 на почивката днес. Но... не се предадохме.

Иска ми се да бяхме получили дузпа за играта с ръка на Александър Арнолд, а това би трябвало да е и червен картон. Не опитвам дори да прикрия яда си. Не само от съдийството, но и от това, че бяхме толкова близо. След победата над "Барселона" казах, че онова бе перфектният мач. Днес бяхме почти перфектни и това не стигна.".