Юрген Клоп не е човек, който ще си държи устата затворена, ако има да каже нещо.

Преди неделното дерби срещу Манчестър Сити, на което неговият Ливърпул е домакин, германецът изригна мощно по посока на съперника и още два европейски клуба, които са собственост на държави в Близкия изток.

Петролните милиарди заливат ПСЖ, Сити и Нюкасъл, помитайки всякакви закони и бизнес модели на един спортен отбор, както и тотално променяйки пазара на трансфериране на играчи.

"Не можем да се конкурираме със Сити на пазара - каза Клоп, запитан за трансферите на двата отбора. - Никой не може. Или поне, никой освен другите два клуба, за които няма ограничения.

Какво да направим ние? Те имат вече най-добрият отбор в света, добавят най-добрия нападател на пазара към него, независимо от цената (Ерлинг Холанд - б.р.).

В световния футбол останалите са безпомощни срещу това. Естествено, това е законно. Но как да се борим с тях, когато те правят, каквото пожелаят. Ние търсим по-млади играчи, някой, който не е открит от тези три клуба и не са платили за него безумно големи пари вече. Това правим и опитваме да се конкурираме.

Онзи ден някой в Нюкасъл, мисля, че беше директор, дава голямо интервю в британска медия и казва: За нас няма ограничения, ще атакуваме пазара с размах. Естествено, че няма ограничения! За нас в Ливърпул обаче има, в повечето клубове в света има..."

В неделя Ливърпул приема Сити в битката на двата отбора, които непрестанно преследват титлата от пет сезона, почти винаги плътно един до друг.

Сити я спечели четири пъти, Ливърпул само веднъж, но два пъти финишира на точка зад шампиона, довеждайки битката до последния кръг.