Юрген Клоп не можеше да си намери място от радост след спечелената от Ливърпул Купа на лигата в неделя, в невероятна драма срещу Челси на финала - 1:0 в продълженията. Германският мениджър бе принуден да пусне в игра юноши на клуба и завърши срещата в състав, в който вероятно никой никога не си е представял, че ще види Ливърпул.

Но Клоп спечели трофей №10 в престоя си в този клуб, а след това каза на пресконференцията:

"Това е най-специалната победа в кариерата ми, повече от 20 години. Никакво съмнение, а и с голяма разлика пред следващата. Такива неща, каквито видяхме днес, просто не се случват! Това е лудост!

Този отбор, академията на клуба ни, всички ние заедно - какъв характер! Специално, наистина специално! Момчетата не се скриха в нито един момент от напрежението или отговорността. Толкова горд не съм бил никога."

Германецът не забрави и реферите, след поредните безумия, които поразвалиха впечатленията от драматичния и съдържателен като футбол финал. Отменени голове по неясни причини, спестени картони, отсъдени леки нарушения, нарушаващи темпото и динамиката на играта...

"Длъжен съм да го кажа - два страхотни отбора, един чудесен мач и рефери, които просто не са на неговото ниво. Съжалявам, че на някои хора това няма да им хареса. Но това е видно за всички.

Липсва здрав разум, това е. Не знам дали не са учени на това, дали знаят какво е във футбола... Но отново го видяхме и днес. Някои решения са направо необясними. Не казвам - ощетиха този или другия отбор.

Съдийството не е на нивото на играта."

Колегата му Маурисио Почетино бе в тежко психологическо състояние, а и вече се говори, че Челси няма да има търпение и да му даде време да опита да постигне прогрес с този отбор.

"Трябва да преглътнем и да продължим напред - каза аржентинецът. - Бяхме уморени в продълженията и чакахме дузпите, което се оказа грешка. Но не можех да искам повече, играчите дадоха всичко.

Ливърпул трябва да е пример за процеса, който ни чака. При Юрген те имаха 2-3 години, без да печелят трофеи, губеха финали... Но имаха търпение и изградиха отбора, който гледаме днес."

Търпението обаче не е най-доброто качество на Тод Бьоли, откакто стана собственик на Челси.

Той похарчи над 1 милиард евро за играчи само за 18 месеца, а смени и вече трима мениджъри за този период.

Според букмейкърите, Почетино е сред фаворитите за уволнение преди края на сезона.