Ливърпул ще покаже сериозно отношение към турнира Лига Европа и ще разчита на дълбочината в състава си, за да бъде успешен и в английската Висша лига, и в Европа, смята мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп.

Шесткратният европейски клубен шампион Ливърпул пропуска Шампионската лига за първи път от дебютния пълен сезон на Клоп начело на отбора - 2016/2017.

Английският клуб достигна до финала в Лига Европа през 2016-а под ръководството на германеца, а той увери, че класирането за мача за трофея отново е цел на отбора.

"На първо място, мисля, че всички трябва да сме сигурни, че уважаваме турнира и се отнасяме по правилния начин. Трябва да уважаваме съперниците си - каза Юрген Клоп пред телевизия TNT Sports, цитиран от БТА. - Бих искал да стигнем до финала, но очевидно нямам идея дали ще успеем, защоно ни чака много страхотен футбол до тогава. Това е целта, а ние трябва да се представим по съответния начин", добави Клоп.

Ливърпул стартира груповата фаза в Лига Европа с гостуване на австрийския ЛАСК в Линц, а след това му предстои домакинство срещу Уест Хем в английското футболно първенство в неделя.

Юрген Клоп бе категоричен, че въпреки доброто бъдеще, които вижда за младите таланти от школата на клуба, той няма да използва Лига Европа като място за доказване на по-неопитните футболисти.

"Имаме истински таланти, но това не е експеримент. Мисля, че ако не бъдем застигнати от криза с контузии, тогава трябва да имаме достатъчно играчи и за мача в четвъртък, и за този в неделя - топ отбор. Това е идеята в общи линии", коментира мениджърът на Ливърпул.