Юрген Клоп е позвънил на легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън в 3.30 ч сутринта след вечерта, в която Ливърпул спечели титлата на Висшата лига.

Самият шотландец разкри това в забавно видео, с което обяви наградата на Клоп за Мениджър на годината. Призът носи името на сър Алекс, като традиционно победителят е анонсиран именно от великана с 13 титли, спечелени начело на Юнайтед.

Враждата между двата клуба е пословична, но думите на Фъргюсън и отговорът на Юрген разкриха непознати досега отношения между двамата.

"Юрген, напълно заслужено печелиш ти - каза във видеото сър Алекс. - Нивото на представяне на отбора ти бе невероятно! Твоята личност и присъствие се усеща из целия клуб.

Благодаря ти, че ме събуди в 3.30 ч сутринта, за да ми кажеш по телефона, че сте станали шампиони. Този път ще ти простя това!"

Клоп изгледа съобщението, докато получаваше наградата от представител на Асоциацията на треньорите в Англия.

Именно колегите му са гласували в анкетата и те избраха германеца за номер едно.

"Може би не е много редно да го казвам като мениджър на Ливърпул, но аз се възхищавам на сър Алекс - отвърна Юрген. - Той е първият британски треньор, който съм срещал в живота си.

Бе отдавна, той може и да не го помни, но аз никога няма да го забравя. Закусвахме заедно преди години и веднага между нас се установи страхотно разбирателство. Аз бях изумен, все едно срещам папата! Да получа наградата на неговото име е специално, признавам."

Още с назначаването на Клоп в Ливърпул преди почти 5 години, сър Алекс предупреди - идват много успехи за клуба, тъй като това е човек с невероятно присъствие и умения.

Не е тайна, че Фъргюсън е лобирал за това Юнайтед да посегне към германеца през лятото на 2014 г., но клубът избира Луис ван Гаал.