https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14736513/013100

Юрген Клоп може да получи наказание от Английската футбола асоциация за поведението си по време на мача между неговия Ливърпул и Евертън.

Дербито на Мърсисайд бе решено с безумен гол на Дивок Ориги в последната минута на добавеното време, който предизвика луда радост на германеца.

Бившият наставник на Борусия (Дортмунд) нахлу на терена, въпреки че още не бе свирен последния съдийски сигнал.

Поведението му бе неуважително спрямо противниковия отбор, но след мача Клоп твърди, че се е извинил на "синия" наставник Марко Силва.

"Веднага след двубоя се извиних на Марко Силва, когато проведохме разговор. Казах му, че уважавам неговата работа, защото е невероятно какво прави с отбора си. Те са страхотен тим.

Дербитата винаги са трудни, но този път затрудненията бяха съвсем различни от предишните години. Не исках да тичам на терена и не бе планувано", заяви Клоп.

Силва твърди, че не е получил извинение.

"Не ми се извини. Не съм чул такова нещо. Не знам какво е направил, защото не видях. А и не вярвам, че е очаквал такъв развой. Беше късметлийски начин да победят, но това е футболът.

Не мога да кажа, че това е проява на неуважение. Когато видя какво е направил, мога да изкажа мнение", заяви португалецът.

Антигероят на "карамелите" бе вратарят Джордан Пикфорд. Той се отчете с безумна проява в края, когато върна топка, излизаща в аут, за да вкара Ориги.

"Силен съм психически и ще преодолея това разочарование. Искам да се извиня на феновете. Винаги има случаи, в които вратарят прави грешка. За жалост днес бях аз. Но знаем, че стояхме добре срещу Ливърпул", заяви разочарованият Пикфорд.