Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е видимо разочарован от слабия сезон, но въпреки това остава оптимист за израстването на отбора.

Мърсисайдци не успяха да се класират за Шампионската лига през следващия сезон - нещо, което бе тежко прието от звездата Мохамед Салах. Преди ден египтянинът даде израз на разочарованието си с черно-бяла снимка и силни думи с публикация в Инстаграм и на Острова веднага се заговори за раздяла между двете страни.

Клоп обаче бе категоричен, че Салах не иска да напуска. Но предупреди, че всеки, който не желае повече да е част от Ливърпул, ще бъде продаден на мига.

"Нямам притеснения за бъдещето на Салах. Очевидно е, че той обича да е тук и е част от проекта. С публикацията си той се извини за това, което ние направихме, а не за това, което направиха другите момчета. Ако някой играч дойде при мен и ми каже: "О, не се класирахме за Шампионската лига, трябва да си тръгна", аз сам бих го закарал до другия клуб. Бих взел ключа и бих казал: "Влез е колата, къде искаш да отидеш? Аз ще те закарам". Това би било нещо, което никога не бих могъл да разбера. Все едно аз да кажа: "Не се класирахме за Шампионската лига, а трябва да водя отбор в Шампионската лига, така че си тръгвам". Аз съм отговорен за тази бъркотия, така че не мога да си тръгна в този момент", добави германецът.

Ливърпул достигна три финала в Шампионската лига под ръководството на Клоп, като спечели трофея през 2019 година. Идния сезон обаче ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа.

"Хората може да си помислят "Това е само Лига Европа", но 100 процента съм сигурен, че с първия съдийски сигнал, четвъртък вечер, който и да е съперник, "Анфийлд" ще бъде пълен. И това е всичко, от което се нуждая", обобщи Клоп.