Юрген Клоп сравни завръщането на Ливърпул към тренировки след повече от два месеца у дома с "първи ден в училище".

Шампионите на Европа тренират от вчера на базата си в Мелууд край града, спазвайки мерките - по няколко души в малки групи.

Днес на игрището се завърнаха и другите водещи английски тимове, като масово играчите не криеха радостта си и споделяха в социалните мрежи снимки от първите тренировки. 

"Събудих се по-рано, нямах търпение не можех да спя - разкри Клоп пред сайта на Ливърпул. - Вълнението е като на първия ден в училище навремето. Сложих униформата и тръгнах... Е, за мен това е преди 46 години, но го помня.

Всичко е перфектно, феновете не бива да имат никакви притеснения за тези тренировки, ако са имали такива. Идеално сме подготвени за тях, игрищата, базата - всичко.

Футболистите изглеждат в добра кондиция, първата тренировка беше да видим какво са забравили да усещат през тези месеци.

Ситуацията е различна дори от предсезонните подготовки. Защото тогава играчите се връщат след 3-4 седмици ваканция, а сега ги е нямало девет седмици. Но са работили добре, доволен съм от формата им.

Стратегията е насочена към мачове на 12 или 19 юни, ние трябва да сме готови и за двата варианти.

След първия двубой ще имаме повече информация, защото няма да сме играли никакви контроли. След втория, вероятно за третия, бих казал, че ще сме готови на сто процента във всякакво отношение."

 

Embed from Getty Images

Ливърпул има 9 мача до края на сезона във Висшата лига, като се нуждае от 6 точки в тях, за да стане шампион за първи път от 30 години. Тимът на Клоп води с 25 т. пред втория Манчестър Сити.