Ливърпул може отново да играе освободен от напрежение, отговорност и натиск за рекорди, заяви мениджърът Юрген Клоп след загубата на "червените" с 0:3 срещу Уотфорд. Именно "стършелите" сложиха край на серията от 18 поредни победи и 44 мача без загуба на лидерите в класирането на английското първенство.

Клоп каза: "Нямаше как да не загубим в даден момент. Определено не сме искали да се случи, но бяхме напълно наясно, че това е неизбежно. Аз обаче гледам нещата от положителната им страна. Сега вече можем отново да играем свободно и да не преследваме рекорди. Можем просто да гоним победи, както винаги правим.

"Няма смисъл да се хвалим, че не сме загубили в 44 поредни мача. Някой подхвърли и друга цифра, така че не съм сигурен колко точно са, а и не ме интересува по никакъв начин. Знам обаче, че подобно постижение е много трудно. Не сме уморени, бяхме във форма.

"Питате ме защо имаме толкова точки ли? Защото се борехме със зъби и нокти с всичко, срещу което се изправяхме. Дали то е било свързано с концентрацията ни в даден момент, със спад във формата, или пък с липса на късмет, няма значение. Точно заради това имаме такъв брой точки.

"И други отбори пробваха да го направят, но не успяха. Не е лесно за обяснение защо и на нас не ни се получи днес, но не бива да го приемаме като най-голямата сензация в света на футбола. Загубихме просто една битка и аз не приемам случилото се за недопустимо. Този мач беше важен, но поражението в него не е най-голямата катастрофа".