Треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, бе е един от малкото хора в Англия, които проявиха здрав разум и не се поддадоха на всеобщата вълна срещу България.

Немският специалист отказа да изсипе обвинения върху страната ни след расисткия скандал по време на мача с Англия, както направиха почти всички популярни футболни личности на Острова.

По време на пресконференцията си преди двубоя на Ливърпул срещу Астън Вила, той бе помолен да коментира наказанието, което УЕФА ни наложи.

То е за мач без публика и глоба от 85 000 евро. Тази санкция бе приета доста негативно в Англия, където мнозина надигаха глас за отстраняването ни от футбола за година или две. Клоп не се присъедини към всеобщото недоволство, а сподели:

"Вижте, това не е проблем само в Бъглария. Не е български расизъм, защото го има навсякъде.

Не мога да прецения, не ми е работа, но защо да наказват федерацията, нима тя е виновна за възникналите проблеми. Не е най-важното нещо да обсъждаме тази санкция.

Трябва да се говори и да се работи, за да няма такива случаи в бъдеще. Живеем във време, когато този проблем се повтаря непрекъснато. Трябва да се направи така, че тези момчета да кажат "съжаляваме, няма да правим повече така". Проблемът не е във федерацията", сподели той.