Юрген Клоп отговори на медийни публикации, които от няколко дни спрягат звездата на неговия Ливърпул Мохамед Салах с евентуално желание да напусне клуба в посока Испания.

Те се появиха след интервю на египтянина, в което той не отрече, че е възможно да отиде в Реал или Барселона един ден, но подчерта, че към момента го чакат още доста голови рекорди в Ливърпул. Салах вече счупи четири такива за 3 сезона и половина в клуба, а спечели с него и Шампионска лига, и титлата на Англия.

"Не ми се вижда никак нещастен тук - усмихна се Клоп на въпрос за Мохамед по време на пресконференцията му в сряда. - За вас това е идеален момент да пишете заглавия, но ние в клуба знаем, че няма абсолютно никаква промяна около Мо.

Да го бяхте видяли тази сутрин на тренировката, не спря да се усмихва и смее. Изобщо не ми изглежда нещастен, но всеки е свободен да пише каквото пожелае."

Същевременно Ливърпул отрече възможността през януари да опита да вземе Джак Грийлиш от Астън Вила. За интерес към полузащитника се говори от месеци, но шампионите на Англия няма да са сред отборите, които ще се борят за такъв трансфер.

В неделя лидерът в класирането приема Уест Бромич, а кръгът започва в събота, на 26 декември, с още 5 мача.