Юрген Клоп се пошегува със стария приятел Карло Анчелоти, който от понеделник пое нещата в Евертън. Италианецът е новият мениджър на "сините" от град Ливърпул, исторически съперник на "червените", водени от германеца.

На първата си пресконференция във вторник, Анчелоти първи пусна шега:

"Феновете на Евертън сигурно помнят, че аз победих Ливърпул с Наполи. Това е единствената им загуба за сезона, не им се случва често да падат...

Сигурно Юрген не е бил доволен... Но отношенията ни са отлични, винаги е било така през годините. Сега може да имаме повече време да се виждаме."

"В този бизнес е трудно да имаш колеги-приятели - отвърна часове по-късно Клоп на неговата пресконференция преди мача с Лестър (26 декември). - Но с Карло нещата са специални, просто си допадаме. Признавам, че много го харесвам. Пардон - много го харесвах..."

Шегата бе последвана от смях на пресконференцията, воден от самия Клоп, следван от репортерите. Ясно е, че германецът визира съперничеството с Евертън, но и няма как да промени отношението си към Анчелоти.

Двамата ще се срещнат още на 5 януари, когато Ливърпул приема "сините" в мач от третия кръг за Купата на Футболната асоциация.

Десет дни преди назначението на Карло, Евертън бе разбит на същия стадион "Анфийлд" за първенство с 2:5.