Палермо на българския национал Ивайло Чочев е в много тежко състояние и фалитът на клуба изглежда почти неизбежен.

Втородивизионният италиански отбор е само на точка зад лидера Бреша по пътя към завръщане в Серия А, но извън терена проблемите са колосални.

Очакваше се през тази седмица италианско-американската фирма Follieri Capital Limited да спаси положението, като изкупи клуба от президента Маурицио Дзампарини, който пък е задържан за измами и пране на пари. Но изпълнителният директор Емануеле Фачиле не успя да завърши сделката.

Follieri Capital Limited обяви, че е бил готов до вторник да внесе необходимите около 5 милиона евро, за да се избегне фалит.

Такъв ще има, ако до 15 февруари Палермо не плати заплатите на играчи и служители, както и таксите за мачове, съдии и т.н., и то за месеците ноември, декември и януари. А спортно-технически, първият ефект ще е с 6 отнети точки от актива.

Причина да не се стигне до сделка засега са 22,8 милиона евро, които клубът дължи на офшорка в Люксембург - очевидно далавера на досегашния президент. Кандидат-купувачите не желаят да погасяват такъв дълг, а и без него задълженията не са никак малки (около 14 милиона евро).