Козмин Моци, който прекрати състезателната си кариера, вече ще се изявява на ново поприще. Легендата на Лудогорец официално бе представен като техинически директор на разградския клуб, където игра близо десетилетие - от 2012 до 2021 година.

"Искам да обява една новина - от една страна приятна, от друга не толкова. Неприятна, защото една епоха приключва - Козмин Моци няма да играе повече. По стечение на обстоятелствата Моци първи обяви прекратяването на своята кариера. Момчетата, които първи знаят какво е ДНК-то на отбора, каквито са Марселиньо, Дяков, Владо Стоянов, трябва да работят при нас. Моци от днес нататък официално е технически директор на клуба. Той ще е дясната ръка на Георги Караманджуков - човекът, който отговаря за целия спортно-технически процес в клуба. Нормално е да дойде моментът, в който някой да трябва да му помага. Моци ще помага и на старши треньора, и на мен. Отборът е в един труден момент и всички ние разчитаме, че той ще помогне този процес да мине максимално бързо", каза изпълнителният директор Ангел Петричев относно назначението на Моци.

36-годишният румънец записа 296 мача за "орлите", спечели 9 титли на страната, игра в групите както на Шампионската лига, така и на Лига Европа и има трибуна на свое име на стадиона в Разград.

"Когато Лудогорец сложи звездата на емблемата, ще се откажа. Това го казах още преди време. Беше лесно, защото мислех за отказването от много време. Взех добро решение. Тежко ми е в началото, защото от 20 години правя едно и също. Сега работата е малко различна, но искам да постигна същите успехи като технически директор в Лудогорец, колкото като футболист", пък бе коментарът на Моци.

Междувременно бяха представени и две нови попълнения в редиците на Лудогорец - Серджио Падт, който е вратар и идва от нидерландския Грьонинген, както и Клод Гонсалвеш, португалски халф, пристигащ от Жил Висенте в родината си.