Десетки пъти из Европа сме виждаи случаи, когато дадени ситуации карат клубове и фенове да загърбят съперничеството и различията помежду си.

Това наблщдаваме и днес, когато клубовете в България засвидетелстваха подкрепа към Тодор Неделев, който снощи пострада тежко при катастрофата на националния ни тим в Грузия.

Припомняме, че двата автобуса, които превозват делегацията ни се блъснаха един в друг, а парче стъко се заби в черепа на Неделев, което наложи спешна и доста сложна операция. За щастие той вече е в стабилно състояние и в продължение на поне една седмица ще остане под лекарско наблюдение в Тбилиси.

Състоянието на капитана на Ботев (Пловдив) се оказа, че е било по-тежко от първоначалните информации в минутите след инцидента, а повечето елитни отбори у нас не пропуснаха да го подкрепят чрез официалните си сайтове.

Големият врага на терена - Локомотив (Пловдив), първи показа джентълменско поведение и написайа следното:

"ПФК Локомотив Пловдив пожелава на Тодор Неделев, който е достоен съперник на терена, успешно възстановяване и скорошно завръщане!", добавяйки и снимка на играча, който неведнъж е поразявал "чернобялата" врата.

Левски също публикува на официалния си сайт пожелание към национала. Направи го и другият ни гранд - ЦСКА, а примерът бе последван и от още клубове.

Лудогорец, Пирин, ЦСКА, 1948 също побързаха да подкрепят национала ни.

"Бързо възстановяване, Тошко! Ще се видим скоро на терена!", написаха от Лудогорец.

"ЦСКА 1948 изразява своята подкрепа към Тодор Неделев! Достоен съперник със силен характер! Всички ти пожелаваме бързо възстановяване, Тошко! С теб сме!", пък бе посланието на ЦСКА 1948.

От собствения му клуб Ботев (Пловдив) още снощи качиха снимка на своя капитан, придружена със сърце, като не е изненада, че публикацията стана вайръл, събирайки хиляди лайкове, споделяния и коментари от фенове.

Клубът дори и официално внесе подробности за успешно преминалата операция на играта, като поддържа контакт с хората от националния тим, които са с Неделев.

По-рано днес пресаташето на националния отбор разкри, че през нощта е било потърсено съгласие от близките на Тодор Неделев за извършване на сложната мозъчна операция в Тбилиси.

Националният ни тим също пусна официално съобщение, в което благодари на докторите в Грузия, българското посолство в Тбилиси, както и местната футболна федерация за съдействието след инцидента.

"Операцията на Тодор Неделев след сериозния пътен инцидент с участието на националния ни отбор в Тбилиси премина успешно. Полузащитникът получи черепно-мозъчна травма, в следствие на което се наложи хирургическа интервенция, извършена от д-р Шота Ингороква. Неделев ще остане под наблюдение на местните медицински екипи, както и на лекаря на националния отбор д-р Бисер Бочев.

Футболистите и щабът на националния отбор изказват дълбоки благодарности на всички медицински лица, на представителите на посолството на Република България в Грузия, и в частност на г-жа Ралица Димитрова, както и на цялото ръководство на грузинската футболна федерация", написаха от родната централа.

Снимка: БТА

Снимка: БТА