Защитникът на Лацио Франческо Ачерби допусна изключително нелепа грешка, която помогна на Милан да отбележи победен гол в неделното дерби. Той не успя да изчисти топката с глава в добавеното време на мача, като буквално подари топката на противниковите играчи.

Стотици фенове на Лацио го разкритикуваха остро в социалните мрежи, както и заради факта, че той се смееше на нея, като дори се самоиронизираше. Мнозина смятат, че това е несериозно поведение спрямо клуба. Италианецът се обърна с официално писмо към феновете на Лацио, за да им обясни как се чувства действително.

"Мачът срещу Милан беше вълна от емоции за всички нас. Разочарованието от загубата е голямо. Преди няколко месеца се случи нещо, което ме промени изцяло. Развих депресия.

Чувствам се много самотен. Не обвинявам никога, защото това си е мой личен проблем, който обаче няма как да не засегне играта ми. Има стереотип, че футболистите са имунизирани за човешки чувства, защото получават много пари. Това не отговаря на истината. Аз не съм робот, а човек", заяви Ачерби.

Той е напълно категоричен, че винаги се раздава за отбора и уважава неговата история. Самоиронията му е признак на хумор, а не на неуважение.

"Не мога да приема критиките, че не се раздавам за емблемата и не уважавам Лацио. Прочетох много гнусни инсинуации след мача с Милан, където ме обвиниха, че не уважавам институцията Лацио. Това е абсурдно. Аз съм сериозен футболист и човек.

Моят професионализъм не може да се постави под въпрос. Носил съм капитанската лента с чест, да понякога правя грешки и импулсивни прояви, но искам да знаете, че те не олицетворяват моята същност. Искам да затворим тази срамна страница заедно, да забравим за грешките и да продължим напред", каза защитникът на Лацио.

Франческо Ачерби премина в състава на Лацио през 2018 година. Той записа 169 мача и отбеляза 9 гола във всички турнири, като спечели веднъж Купата на Италия и Суперкупата. Има спекулации, че той може да напусне Лацио в посока Интер, като основната причина са влошените му отношения с феновете на "Римските орли".