Монтана победи с 1:0 гостуващия отбор на ЦСКА 1948 в мач на новаците в Първа лига, въпреки че игра в последния половин час с човек по-малко. Тони Тасев вкара победния гол за домакините, с който те взеха въздух и са вече на десето място със 17 точки.

Гостуващият състав остава шести с 27.

Тасев реализира от спорна дузпа, отсъдена в 22-рата минута от рефера Васимир Ел Хатиб. До края на първото полувреме Монтана съвсем спокойно контролираше мача, но след почивката бе подложен на сериозен натиск.

В 61-вата минута Сергей Георгиев бе изгонен с втори жълт картон, показан само в рамките на няколко минути. И това решение бе спорно.

Гостите още повече стегнаха обръча, но стигнаха само до едно наистина опасно положение - Галин Иванов стреля от десетина метра над вратата.

Изненадващо, треньорът на загубилите Красимир Балъков потърси причините за поражението не в играта, а в състоянието на терена в Монтана. "Имаше неравности, игрището беше меко и трудно", каза големият халф от златния ни отбор от 90-те години.

Срещата обаче доказа тенденция, с която Балъков вероятно трябва да е наясно. Неговият отбор е вкарал 22 гола на свой терен, а навън е постигнал само 4 в 8 двубоя...