Драмата с мястото на мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА стигна и до кмета на софийското село Бистрица, който взе отношение по въпроса.

Както добре знаем, ЦСКА 1948 домакинства своите мачове именно в Бистрица, но феновете и ръководството на ЦСКА поискаха този мач да се игра на националния стадион "Васил Левски".

От БФС отговориха, че подобна промяна не може да бъде направена, защото отборът домакин не е побелал такава, а освен това мачът не е определен за рисков от органите на реда.

В отговор ултрасите на ЦСКА намекнаха, че ще бъдат в пъти повече от отпуснатите им 300 билета, а това може да е предпоставка за проблеми в Бистрица в неделния ден.

Това наказа кметът на Бистрица - Самуил Попов, да напише специално писмо до БФС, с което помоли мачът да бъде определен за рисков, с което да бъде преместен на "Васил Левски".

Освен до БФС, писмото е изпратено до директрода на СДВР-София, Столична община "Дирекция сигурност" и кмета на район Панчерево.

Ето какво пише в него:

"ОТНОСНО: Предприемане на незабавни мерки за опазване на обществения ред и сигурност на територията на село Бистрица, във връзка с провеждане на футболната среща на 12.03.2023 между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА София.

Уважаеми господин президент,

Цитираната по-горе футболна среща ще се проведе на стадиона в село Бистрица, който е с недостатъчен капацитет да приеме повече от 300 фенове на гостуващия отбор. Считам това за изключително рисковано за обществения ред и сигурност, в случай че многобройните желаещи да присъстват на мача фенове бъдат допуснати на стадиона.

Моля, като отговорни длъжности лица да определите дали мача е рисков и да вземете решение съгласно чл. 30 от Правилника на БФС за 2022-2023 г. , за провеждане на срещата на Националния стадион "Васил Левски".