Седем месеца след дългоочакваното си завръщане във футболния елит на България, Хебър (Пазарджик) най-сетне ще може и да изиграе мач у дома.

Това увери градоначалникът на Пазарджик - Тодор Попов, който обяви чрез страницата си във фейсбук, че осветлението на стадиона вече е в града и започва неговото монтиране.

Именно липсата на осветление бе основната пречка пред това стадион "Георги Бенковски" да получи лиценз за Първа лига.

Това наложи абсурдната ситауция Хебър да домакинства на "Васил Левски" в столицата, пред около 43 хиляди празни седалки всеки път.

Ако всичко се развие по план, то още на 18 или 19 февруари, Хебър може да посрещне Спартак (Варна) у дома в битката последния и предпоследния в класирането.

Хубавата новина за пазарджишките фенове на футбола е, че през пролетта по програма в града трябва да гостуват Левски, Лудогорец и ЦСКА, което предполага превръщането на тези мачове в истински празници за Пазарджик.

"Осветлението на стадион "Георги Бенковски" ще бъде от най-висок клас! Лампите вече са тук, забавихме се, защото 40-метровите пилони бяха поръчани от Гърция. За първия домакински мач на Хебър ще имаме стадион с обновен терен, нови 2000 седалки, чисто ново LED осветление и стадион, изпълняващ всички стандарти на Първа лига! Очакваме всички фенове на стадиона за първия домакински мач!", написа кмета Тодор Попов.