Кметът на Пловдив - Здравко Димитров, говори по наболялата тема със строежа на стадион "Христо Ботев" в града.

Той уточни, че няма как да се предвиди краен срок за завършване на проекта и точна цена, заради непрестанно поскъпващите заради войната в Украйна строителни материали.

Според него изтеглените от общината допълнителни 12 милиона лева би трябвало да са достатъчно, а с тях Колежа ще погълне общо 37 милиона при завършването си.

Друг интересен детайл, който Димитров сподели е, че до този момент от ръководството на Ботев не проявяват особен интерес към строителството. Това не може да се каже за феновете, но самият клуб не е проявил никаква инициатива по думите на кмета.

"Не знам колко пари ще погълнат козирката и осветлението на стадиона след препроектирането.

Не знам и кой може да каже колко пари ще са необходими. Виждате, че цената на желязото и бетона скача всеки ден. Преди войната бяхме отделили 12 милиона лева за довършване, надявам се да стигнат.

За цялостния строеж на стадиона крайната сума ще е около 37 милиона лева.

Имаме среща с ръководството на Ботев, защото то трябва да си влезе в ролята. Това е техният дом, а още не знаят откъде се влиза и излиза. Те до този момент не са се интересували особено много. Стадионът ще им бъде предоставен, а ако искат да инвестират нещо ще е добре дошло за нас", сподели той.