Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че строителството на стадион "Христо Ботев" ще струва 53 милиона лева. Димитров коментира ситуацията със завършването на спортното съоръжение по време на днешната сесия на общинския съвет в града.

"За окончателното завършване на стадион "Христо Ботев" са необходими 53 милиона лева. Ние тези пари ги нямаме. Никой не казва, че стадионът се строеше по време на война, когато нямаше цимент и желязо. Кога ще е готово всичко - не мога да кажа. Може да каже изпълнителят, ние сме възложител", заяви Здравко Димитров.

Както е известно, по време на предишното управление на ГЕРБ бяха отпуснати 25 милиона лева за строителството на "Колежа". От Община Пловдив обявиха, че до момента от тези средства са усвоени близо 18 милиона лева, а в края на октомври общинският съвет на града взе решение да изтегли допълнителен заем в размер на 12 милиона лева за цялостното довършване на съоръжението.

Междувременно, бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков беше изпратен в качеството си на експерт от бившия премиер Бойко Борисов, за да следи за изпълнение на проекта по изграждането на стадион "Христо Ботев". След първата си среща с представители на фирмата-изпълнител Нанков заяви, че "Колежа" ще бъде готов най-рано през месец септември 2023 година, като в момента все още няма точна количествено-стойностна сметка за завършването на съоръжението.