Рестартът във Висшата лига на Англия е след малко повече от седмица, а Тотнъм ще бъде без един от най-добрите си играчи при подновяването на сезона. Неуместна шега, свързана с пандемията от COVID-19, донесе на Деле Али наказание от един мач и така той принудително ще остане извън състава на Жозе Моуриньо за домакинството на Манчестър Юнайтед на 19 юни.

24-годишният английски национал ще понесе последствията за свое действие отпреди повече от три месеца. През февруари той качи в профила си в социалната видеоплатформа Snapchat клип, в който се подиграва за коронавируса на мъж от азиатски произход.

Все пак той е благодарен, че от ФА са стигнали до извода, че коментарите му не са расистки, защото това можеше да му донесе още по-големи проблеми.

"Още веднъж искам да се извиня за каквато и да е обида, породена от поведението ми. Беше необмислена шега за вирус, който ни повлия повече отколкото бихме могли да си представим. Благодарен съм на ФА, че потвърдиха, че не става дума за какъвто и да е расизъм", коментира футболистът, който е дете на баща от Нигерия и майка от Англия.

Али ще трябва да плати и парична санкция в размер на 50 000 паунда.