Откритият преди месец стадион "Христо Ботев" в Пловдив, може да се окаже домакин на два отбора от новия сезон в Първа лига.

Съвсем логично единият ще е Ботев, който в продължение на 10 дълги години чакаше да се завърне у дома, докато течеше строежа на стадиона.

През този период "канарчетата" домакинстваха на тренировъчната си база в Коматево, но последните три мача на тима бяха на "Колежа".

От следващия година там по всяка вероятност ще домакинства отборът на Крумовград, който се е запътил към директна промоция в елита.

Промоцията може да стане факт още днес, ако Крумовград запише три точки, като опонент на тима по ирония на съдбата е дублиращият тим на Ботев (Пловдив).

Стадионът в Крумовград не отговаря на изискванията за елита и от БФС разкриха, че с при подаването на документи за лиценз, клубът е заявил като домакински стадион именно "Колежа".

Имало е вариант Крумовград да домакинства в Коматево, но в крайна сметка по всяка вероятност това ще се случи на новия "Христо Ботев".

Вчера Етър си гарантира мястото на първия тим с директна промоция в елита, а днес е твърде вероятно това да направи Крумовград. Така въпросителната ще остане кой ще играе бараж срещу 14-ия от Първа лига, като в тази битка са отборите на Спортист (Своге), Марица (Пловдив), Дунав (Русе) и Монтана.