Новият и модерен стадион "Христо Ботев" не видя домакински гол и в четвъртия мач след откриването си.

Ботев (Пловдив) не успя да зарадва своите фенове, като направи нулево реми срещу гостуващия Славия.

Така след трите поредни загуби - от Левски с 0:1, от Лудогорец с 0:2 и от Локомотив (София) с 0:2, Ботев поне не загуби, но феновете така и не получиха удоволствието да се зарадват на гол.

Със сигурност доста неприятна ситуация за "канарчетата", които излязоха с доста променен състав, изпълнен с български играчи, но и това не помогна.

Все пак трябва да отчетем, че Ботев бе по-опасният тим през целия мач и имаше няколко много чисти положения, дори нацели и греда, но така и не успя да вкара жадувания гол.

Друго, което Ботев не успя да направи е да прекъсне серията си от четири мача без победа, но поне "канарчетата" завързаха битката за седмото място.

Тя ще е между Славия и Арда. "Белите" водят с три точки, но пък този уикенд идва мачът в Кърджали, където домакините имат шанс да се доберат до европейския бараж.

Към момента след по една минимална победа в редовния сезон и нулево реми в плейофите, показателите в директните мачове между Арда си Славия са абсолютно равни, като всичко ще се решава в Кърджали.

За Ботев, който от своя страна от доста време не играе за нищо, остава само надеждата, че в последния кръг от сезона, който ще бъде домакинство на Арда след десет дни, отборът ще успее поне да вкара един домакински гол.