Английската медия BBC се извини на всички свои зрители за гаф, който изписа на екрана на телевизорите на англичаните един от най-гледаните пояси надписа "Манчестър Юнайтед е боклук".

Случи се по време на сутрешно предаване, когато вървеше обзора на тенис резултатите от "Ролан Гарос" от предния ден, с картина от мача на Камерън Нори.

В един миг отдолу на тикер, с който обикновено се маркират важните и ексклузивни новини, мина текста "Manchester United are rubbish" (снимката долу). След няколко секунди бе скрит, но малко по-късно се появи друг, очевидно сгафен такъв - "Weather rain everywhere" (Дъждовно време навсякъде).

Като голяма медия, BBC се извини бързо. И то в централните си обедни новини, когато водещата Анита Маквий каза:

"По-рано днес някои от вас са забелязали странен надпис на екрана, на мястото, където очаквате да видите тикера с новините. Да обясня какво се е случило: Зад кадър човек е обучаван как се използва тикера и е написал произволен коментар. Извиняваме се на всички зрители и на феновете на Манчестър Юнайтед".

Разбира се, удариха го и на хумор.

Един от водещите на новините, популярният Клайв Майри, за когото се знае, че е запален фен на Манчестър Сити, написа в Туитър почти веднага:

"Нямам нищо общо с това!".