Френският национален отбор постигна лесна победа с 3:0 над Уелс в контролна среща преди началото на Европейското първенство по футбол.

Една ситуация през първото полувреме разбуни духовете, най-вече в студиото на американския спортен канал ESPN, който излъчваше срещата.

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе направи грозна симулация след минимален контакт с бранителя на Тотнъм Джо Родон.

Мбапе извика силно, завъртя и се падна артистично на терена, но правилно не последва сигнал от съдията. Ситуацията се разигра не само в контрола среща, но и в момент, в който уелсците играха с човек по-малко заради червен картон.

Коментаторът на ESPN Крейг Бърли, който е бивш шотландски футболист, изнесе тирада срещу Мбапе:

"Ставай! Ставай! Това вече му е навик. Вижте го. Вижте как мистър невинен уби Мбапе. Измамник! Абсолютен измамник! Какво е това? Вижте го, това е срамно! За играч с неговия талант, да се хвърля по този начин. Реферът се справи добра, но трябваше да му даде жълт картон за симулация"

Мбапе и други футболни звезди често биват критикувани заради леки падания в наказателното поле. И ако в други мачове те опитват да спечелят лесна дузпа за своя тим, то в контролна среща такова поведение не изглежда оправдано.