445 делегати гласуваха бюджета и програмата за развитието на футболна ни в следващите четири години на проведения днес Конгрес на БФС.

На събитието в столичния хотел "Маринела" присъстваха представители на 78% от клубовете в България, като от залата отсъстваха тези клубове, които бяха изхвърлени заради участието им на организирания от Димитър Бербатов конгрес през март.

Днешният Конгрес не бе изборен, като в дневния ред не бе заложено избирането на прзидент и Изпълнителен комитет. Целта на провеждането му бе да се гласува бюджет и програма за развитие.

Припомняме, че министърът на спорта Радостин Василев заплаши, че ако до 25-и май няма приет бюджет, то футболната ни централа може и да остане без лиценз.

Решенията по тази тема бе прието с огромно мнозинство, като бюджетът за всяка едно от следващите години бе приет само с един глас "против", както и между три и пет "въздържали се" делегати.

Със същото мнозинство бе приета и програмата за развитие на футбола ни, която Борислав Михайлов лично представи.

В нея са включени изграждането на инфраструктурна карта на българския футбол и регистър на клубовете. Михайлов обяви и план за развитие на масовия футбол, както и на женския, за да стане той колективен спорт номер 1 при жените. Друга цел е подпомагане за изграждане на спортни обекти (стадиони) и инвестиции в поддържането на съществуващите такива.

В залата присъстваха и официални представители на ФИФА и УЕФА, които в началото държаха кратка встъпителна реч, с която засвидетелстваха подкрепа към Михайлов, а самият той заяви:

"Българският футбол трябва да се върне там, където е бил и където му е мястото - сред водещите в Европа.

Промените в нашия футбол се случват след пълното проучване на проблемите и взимане под внимание на мнението на всички заинтересовани страни. БФС влиза в следващите четири години финансово стабилен".

Снимка: Bulphoto