Дългогодишният изпълнителен директор на Левски - Константин Баждеков, коментира пред "Топспорт" последните събития около клуба.

Баждеков засвидетелства категоричната си подкрепа към Наско Сираков, в искането му за получаване на акциите на клуба. Той също така и коментира предизвикалото доста спорове дарение на Делян Пеевски на стойност 500 000 лева.

Баждеков смята, че щом въпросната сума е постъпила без условия от отсрещната страна, то проблем няма, а тези пари могат да се окажат изключителни важни за клуба.

"За момента избягвам да коментирам по-конкретно, докато не се изяснат нещата. Обстановката е много сложна. В момента не съм в София, но съм ангажирал хора да ми купуват билети за рождения ден на Левски. Доколкото мога и ми позволяват възможностите се включвам и в другите инициативи на клуба.

Желанието на Наско Сираков обедини "синята" общественост. Подкрепям го напълно. Работили сме заедно. Имали сме много успехи, много проблеми сме преодолявали. Ще се радвам, ако той успее да овладее този процес в момента, тази неясна ситуация с акциите. Дано да се реши възможно най-бързо.

Тези търсения на помощи и финансиране от феновете не може да продължават безкрайно. За момента като че ли е решен проблемът в някаква степен, но дългосрочно няма как да стане само с помощ от страна на феновете.

Дарението на Делян Пеевски? Всяко такова в момента, което ще помогне на клуба да излезе от тази ситуация и да избегне от фалита, е помощ. След като не са поставени някакви условия в началото кой може да дарява и кой не може, мисля, че всяка помощ е в името на оцеляването на Левски. Всички трябва да се обединим, за да може Левски да избегне фалит.

Аз с каквото мога се опитвам да помогна реално. Ако се решат нещата и някой има нужда от моята помощ и опит, съм готов да се отзова. Бил съм много години в Левски и съм минал през многобройни проблеми", сподели Баждеков.