Хърватските медии не са особено обандеждени преди първия голям форум на националния си тим след финала за Световното първенство през 2018-а.

"Ватрените" ще влязат в шампионата на Стария континент като втори в света, но очаквания не са особено сериозни.

Последнта причина за критики бе вчерашната контрола, в която хърватите не успяха да победят скромния тим на Армения. Мачът завърши наравно 1:1, като не толкова резултата, а играта на тима предизвика разочарование.

Критиките из водещите медии в страната бяха сериозни, а някои от анализаторите предупредиха феновете да не подхождат с големи очаквания.

"Къде сме тръгнали? Нямаме нищо общо с отбора от Русия 2018", написа "Jutarnji list".

Изданието добавя, че оправданията за селекционера за неефективност и пропуснатите положения няма как да са оправдание в контрола срещу Армения.

Също така се допълва, че нито един от останалите водещи отбори не показва такова колебание в играта си като Хърватия. Като друг сериозен проблем се посочва непостоянството, както на отбора, така и на отделните водещи играчи, които след добър мача, правят серия от 2-3 слаби.

Гледната точка на хърватите е, че ако имат претенции да са втори в света, трябва да поддържат стандартите на отбор от такова ниво, като всяка контрола срещу скромен противник да бъде печелена.

На Европейското "ватрените" попаднаха в група с Англия, Чехия и Шотландия, като бившият национал и настоящ треньор на Осиек - Ненад Биелица, който ще се изявява като анализатор по време на първентвото, изрази сериозни опасения, че отборът ще може да пребори Чехия за второто място.