Андре Гомес от Евертън е получил много тежка контузия в мача с Тотнъм в неделя от Висшата лига, завършил 1:1. Още на терена се разбра, че случилото се е драматично по реакцията на играчите от двата тима, видяли състоянието на играча.

В 77-мата минута на мача португалецът дриблираше по левия фланг, бе препънат от Хюн Мин Сон от гостите и полетя към Серж Орие, също от Тотнъм. При падането кракът на Гомес се закачи в терена и глезенът му се обърна, а сблъсъкът в застаналия срещу него Орие, причини счупване.

Прегледите показват, че травмата е ужасна - дислокация, фрактура и тежко увреждане на връзките в ставата. В следващите 48 часа ще се наложи операция, след което възстановяването вероятно ще отнеме поне 6 месеца. Някои прогнози днес, непотвърдени от клуба Евертън, говорят за отсъствие до година заради проблема с връзките, които ще заздравеят по-бавно.

Пак неофициални информации дори намекват, че е възможно Гомес да не успее да се възстанови на 100 процента и кариерата му да е застрашена.

В кошмарните минути след удара, съдията Мартин Аткинсън необяснимо показа червен картон на Сон, чието нарушение в никакъв случай не заслужаваше такъв.

А кореецът в този момент изобщо не бе адекватен, той плачеше и бе успокояван от играчи на двата тима, след като видя крака на Гомес. Орие започна да се моли на колене на терена, а останалите просто се обърнаха и се хванаха за главите.

Абсурдно, но Евертън разследва и обиди на расистка основа от публиката срещу Сон. Фенове от първите редове са подвиквали такива в минутите след травмата, преди играчът на гостите да напусне терена.

Съотборникът му Деле Али разкри след мача, че кореецът е бил в тежко състояние в съблекалнята и е бил накаран една ли не насила да се преоблече и да се качи в автобуса на тима.

"Той не можеше да си вдигне главата, напълно съсипан е", каза английският национал.