Една от двете най-големи надпревари във футбола за годината - Копа Америка, почти сигурно ще пропадне.

Новината от тази сутрин е, че Аржентина също не може да е домакин на турнира, след като преди седмица бе отнето правото за това на Колумбия. Причината този път - властите в Буенос Айрес отказаха да разрешат мачовете в страната заради тежката ситуация със случаи на коронавирус и разпространението на заразата.

Така само 13 дни преди старта на Копа Америка, тя няма нито локация, нито точна програма. Нито сигурност, че изобщо ще я има.

Първите медийни спекулации в Северна и Южна Америка са за светкавично организиране на турнира в САЩ или Чили.

Но и от двете страни към момента няма никаква реакция, а и едва ли ще има възможност за такава бърза реакция.

От всички 12 държави в света с най-лоши показатели в битката с пандемията към момента, седем са в Южна Америка. И шест от тях са участнички в Копа Америка. Две от тях са Колумбия и Аржентина, на които бяха отнети домакинствата.

Чили е 12-ти в този списък, което го прави също достатъчно несигурна дестинация. А и властите едва ли ще се съгласят да приемат турнира.

САЩ и преди е приемал Копа Америка - точно юбилейното издание за стогодишнината на надпреварата през 2016-а, но тогава отборът на Щатите участваше.

Сега не е така и едва ли ще има ентусиазъм да се организира за по-малко от две седмици надпревара, в която дори не участва тимът на САЩ.