Ръководният орган на южноамериканския футбол КОНМЕБОЛ взе решение турнирът Копа Америка да се проведе и през 2020 г.

Най-старият континентален турнир в света ще има издание и през тази година, следвайки обичайния цикъл от четири години.

Причината за това решение на футболните ръководители е, Европейските първенства и Копа Америка да влязат в един и същи цикъл.

Така на 12 юни следващата година, ще настъпи истински празник за футболните фенове, защото ще стартират Копа Америка и Евро 2020.

Финалът на двата турнира също ще бъде в един и същи ден - 12 юли. За щастие на всички, заради часовата разлика мачовете ще се разминават и феновете ще могат да наблюдават всеки един от тях.

Домакини ще бъдат Аржентина и Колумбия, което породи доста негативни реакции, защото говорим за най-северната и най-южната страна на континента. Разстоянието между двете столици е 4600 км, което би създало доста неудобства на тези отбори, които ще имат мачове и в двете страни.

Изданието на Копа Америка през 2020-а пък ще е четвърто в последните 6 години.

Освен турнирите през тази и следващата година, Копа Америка се проведе през 2015-а, както си му бе реда, а година по-късно имаше специално издание по повод 100-годишнината на най-стария континентален турнир в света.

Освен избора на домакин, на заседанието на КОНМЕБОЛ бяха определени и груботе, като страните бяха разпределени на георграфски принцип.

Бразилия, Колумбия, Еквадор, Перу и Венецуала попаднаха в група "Север", а Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай и Боливия в група "Юг".

В двете групи ще има и по един отбор гост от друг континент, като това вероятно ще са САЩ и Мексико.