Шотландия не трепна в Краков срещу Украйна и хиляди по трибуните, които подкрепяха противника, за да стигне до безценно 0:0 в последен мач от груповата фаза на Лигата на нациите.

Ремито гарантира първото място на "гайдарите" в групата им, което ги праща в елитната Лига А в следващото издание на турнира. На украинците трябваше само победа днес, но те се блъскаха в шотландската стена и не я пробиха.

За гостите успехът е още по-сладък, те заемат мястото в елитната първа дивизия на турнира, което освобождава старият враг Англия - отпаднал в Лига В.

Сърбия също ще играе в елита, след като спечели директния финален мач за мястото там като гост на Норвегия с 2:0. Съсипаният от критики в последните дни Душан Влахович откри преди почивката, а веднага след нея Александър Митрович реши всичко.

Сърбите завършват с 13 точки, норвежците остават с 10.

Швеция не успя да бие Словения у дома - 1:1, и отпада от Лига В в третото ниво.

Там отива и Армения, загубила драматична битка в Дъблин от ирландците с 2:3, като победата оставяше арменците в тази дивизия, а пращаше "детелините" надолу.

Останалите мачове нямаха пряко значение за класиране или изпадане. Ето я пълната картина на вечерта:

В Лига А:

Швейцария - Чехия 2:1

Чехите изпадат, заедно с Англия, Австрия и Уелс. За финалната четворка се класират Нидерландия, Хърватия, Италия и Испания.

В Лига В:

Румъния - Босна 4:1

Черна гора - Финландия 0:2

Промоция за Лига А печелят Сърбия, Шотландия, Израел и Босна. Изпадат в Лига С (където е и България) тимовете на Румъния, Швеция и Армения, а с група 2, където трябваше да бъде Русия, тепърва ще се решава как ще се процедира.

В Лига С:

Гърция - Северна Ирландия 3:1

Косово - Кипър 5:1

Турция, Гърция, Казахстан и Грузия печелят място в по-горната дивизия, а Гибралтар, Беларус, Кипър и Литва отиват на плейоф за оцеляване, като два от тях ще изпаднат в последната по сила лига.

В Лига D тази вечер мачове нямаше. Промоция печелят Латвия и Естония.