Тотнъм се класира за четвъртия кръг на "Карабао Къп" без игра. Мачът на "шпорите" с Лейтън Ориънт по-рано през седмицата бе отменен заради голям брой заразени с COVID-19 в състава на противника, а днес стана ясно, че футболистите на Жозе Моуриньо получават служебна победа.

"Спрямо правилата на "Карабао Къп", на Тотнъм се присъжда служебна победа и така те ще играят с Челси в следващия кръг - на 29 септември", гласи официалното съобщение на футболната лига.

В следващата фаза предстои дерби с Челси, което е поредната тежка среща в гъстата програма на Спърс - те ще премерят сили със "сините" идния вторник, а преди това имат мач с Нюкасъл в неделя, докато в четвъртъка след срещата със съгражданите си ще се изправят срещу Макаби Хайфа в Лига Европа.

По информация на BBC общо седемнадесет души от Лейтън Ориънт са с положителни тестове за коронавирус, като това логично доведе и до отлагане на съботната им среща от Лига 2 срещу Уолсол. 

Отмяната на срещата с Ориънт осуети желанието на Тотнъм да дари фланелките си от този мач на фондацията в памет на Джъстин Единбърг, който бе бивш играч на Спърс и треньор на Лейтън и почина на 49-годишна възраст през юни миналата година. 

"Изпращаме най-добрите си пожелания на всички в Лейтън Ориънт и се надяваме да бъдат здрави. Оставаме отдадени на каузата за набиране на средства за фондацията в памет на Джъстин Единбърг и ще дарим екипите си от друг двубой", обявиха "шпорите".