С положителни тестове за коронавирус са вече 11 играчи и трима треньори в столичния Славия. Това призна президентът на клуба - Венцеслав Стефанов, в интервю пред "Дарик радио".

Стефанов сподели, че утрешният мач между "белите" и Ботев (Пловдив) няма как да се състои, като по всяка вероятно ще бъде отложен. Няколко часа след интервюто му, това стана факт. Освен мача Славия - Ботев (Пловдив), БФС официално отложи и срещата между "белите" и Ботев (Враца).

Стефанов също така изрази опасение, че и насроченият на 11 декември Конгрес на БФС няма как да се състои, ако правителството не махне противоепидемичните мерки.

Конгресът вече бе отложен веднъж. Той трябваше да се проведе на 6 юни, но отново мерките срещу коронавируса го отложиха. Така временното ръководство на футбола ни, управлява над година, без да е избран нов президент.

"Последните 3 дни се правиха тестове и всеки ден излизаха по 4-5 човека. Общо 14 човека са заразени - 11 футболисти, двама треньори и администратора. Ако днес се направят тестове ще излязат още един-двама. Явно всички трябва да изкараме този вирус, за да живеем по-спокойно. Никой не се е оплакал, чувстват се добре. Имат температура, но не са на легло.

Невъзможно е да има мач с Ботев Пд. Има наредба, че който е болен трябва да изкара 14-дневна карантина, а близките му 10 дни. Ако властите преценят, че може дда се състои Конгреса на БФС, ще се състои. Моето мнение е, че това трябва да се направи час по-скоро. Защото трябва да започнем почистване на къщичката, ако искаме да има футбол в България", сподели Стефанов.