Арсенал и Ливърпул ще играят във финалния двубой за "Къмюнити шийлд" утре, но в навчерието на двубоя в лагера на лондончани са разтревожени. Причина за това е COVID-19 и макар да не става дума за заразени играчи, коронавирусът разтресе "топчиите" точно преди мача и по всяка вероятност ще остави Микел Артета без четирима играчи за утрешния двубой.

Героят от спечеления финал за Купата на ФА Емилиано Мартинес няма да застане на вратата утре на "Уембли", защото прекара двуседмичен период на изолация след ваканция в Португалия и пропусна старта на подготовката за новия сезон.

Очаква се Бернд Лено да бъде титуляр в събота.

Новото попълнение Габриел също е в карантина, изчаквайки финализирането на сделката по преминаването си от френския Лил.

Още двама неназовани играчи също се намират в самоизолация заради коронавирус. 

"Минахме през всякакви различни моменти, правила и забрани от правителството, както и през множество тестове от Висшата лига. Всеки ден се случва нещо ново и неочаквано. Но се стараем да се адаптираме и да бъдем във възможно най-добра форма в събота", обясни треньорът на Арсенал Микел Артета.

Испанецът заяви, че е провел едва две тренировки с отбора и този мач идва в средата на импровизираната им предсезонна подготовка, като това определено не е възможно най-добрия момент за мач.