Кризата с коронавируса в Първа лига продължава, като този път засегнатият тим е Берое.

Старозагорци съобщиха за 17 положителни проби за COVID-19. От тях 12 са на футболисти, а 5 на служители.

Това със сигурност означава, че неделният мач на тима срещу Монтана се отлага, както и домакинството на Левски след 10 дни.

"Днес излязоха окончателните резултати от направените PCR тестове за Covid - 19 на всички от представителния отбор на Берое. Както е по наредба, бяха направени тествания в два последователни дни. За съжаление има нови 9 положителни проби сред футболистите и 4 от спортно-техническия щаб на отбора. Всички незабавно бяха поставени под карантина.

Така общият брой на положителните проби за Covid -19 в представителния тим е 17 - 12 футболисти и 5 души от щаба. В момента със своите национални отбори са пет от футболистите на тима, които също ще бъдат тествани след своето завръщане.

Най-вероятно срещата от 13 кръг на efbet Лига срещу Монтана ще бъде отложена, но Берое очаква решението на БФС", написаха старозагорци на сайта си.

В съшото време Левски, който имаше 16 заразени играчи, очаква излизането им от карантина, като те ще бъдат подложени на нови PCR тестове, от които зависи провеждането на дербито срещу ЦСКА. В лагера на "червените" също има заразени играчи, както и в почти всеки роден клуб.