"Левски" се превърна в поредния роден тим, сериозно засегнат от коронавируса, след като с положителни тестове са четирима играчи и двама служители на клуба. Новината бе съобщена от официалния сайт на "сините", като имената на играчите на този етап не се съобщават.

До този момент Левски бе един от малкото отбори, който не бе регистрирал положителен тест в състава си.  Четирите пложителни теста на този етап не са основания за отлагане на съботния мач срещу Локомотив (Пловдив). Според наредбите на БФС, двубой се отлага при повече от 10 положителни теста.

Все пак, ако на този етап шестима в клуба са заразени, е твърде вероятно в следващите дни в състава на "сините" да има още положителни тестове. Останалите играчи и служители ще се подложат на нови PCR тестове.

Към момента тежко засегнат от вируса е отборът на Славия, което наложи отмяната на два двубоя на "белите".

Днес шест положителни проби имаше и в лагера на Царско село, а в последния месец бяха отложени и двубои на Арда, където заразените бяха 14. Голяма бройка болни в края на миналия сезон имаше и в отборите на Черно море и Локомотив (Пловдив).

Ето какво написа и клубът на официалния си сайт:

"Днес, 3 ноември спортно-техническия щаб, футболистите и служителите на "ПФК Левски" преминаха регулярните PCR тестове за COVID-19. Тестовете се правят на база протокола изготвен и приет от Медицинската комисия към БФС.

Четирима футболисти от представителния отбор и двама служители на клуба са с положителен тест за COVID-19. След получаване на резултатите те са поставени под карантина.

Според протоколите на БФС, Министерството на спорта и Министерството на здравеопазването всички футболисти, треньори и обслужващ персонал ще бъдат подложени на нови PCR тестове".