Цяло десетилетие феновете на пловдивския Ботев чакаха своя нов дом, без да очакват, че преместването на "Колежа" ще се превърне в истински спортно-технически кошмар.

"Канарчетата" паднаха с 1:2 и от новака Крумовград, като по този начин не спечелиха осми пореден мач от откриването на новия стадон.

От тези осем срещи седем бяха загубени, а сякаш днес бе моментът, в който всеки очакваше това проклятие просто да свърши.

Особено с гола на новото попълнение Ивелин Попов, който в 21-ата минута на празна врата довкара избития удар на Акере, за да ознаменува своя дебют по най-добрия начин.

И в тези мигове от първата част Ботев действително бе по-добрият тим и сякаш трябваше да вкара втори гол, с който да с еприближи до заветната победа, но това не се случи.

А иронията е, че Крумовград домакинства на тренировъчния комплекс на Ботев в квартал "Коматево", а освен това спонсор на новака е фирмата, построила "Колежа".

Този тим на Крумовград, който от началото на сезона победи Лудогорец и ЦСКА 1948, направи пълен обрат през втората част, за да изтръгне нова престижна победа.

Патрик изравни още в 54-ата минута, след което Крумовград изцяло имаше инициативата и по-добрите положения, а след няколко решителни спасявания на вратаря на Ботев, обратът в крайна сметка дойде.

Оформи го Диего Рапосо с гол в 83-ата минута, след който все по-малкото фенове на "Колежа" изпратиха отбора с освирквания и викове "всички вън".

Няма как в Ботев да не са разочаровани, защото освем осемте мача без победа на "Колежа", "канарчатата" са на 14-ата позиция с едва две точки от шест мача, докато Крумовград има актив от девет пункта на седмата позиция.