Италианският гранд Ювентус е изправен пред повтаряне на кошмара отпреди 15 години, когато клубът бе пратен във Серия "Б".

Сега отново Юве е застрашен от пращане във второто ниво на италианския футбол, както и отнемане на поседния спечелен от тях трофей. Това е шампионската титла от сезон 2019/20.

Причината е в започналите обиски на офисите на клуба от страна на прокуратурата, като по първоначални данни са открити нередности при траснфери и в счетоводството на гранда от град Торино.

Първоначално се смяташе, че става въпрос за нередност само около съмнителната размяна на Миралем Пянич и Артур, която Ювентус и Барса осъществиха. Там вместо бартерна сделка, с цел пране на пари на два пъти бяха плащани суми на стойност 60 и 72 милиона евро.

Разследванията обаче показаха, че нередности има в общо 42 сделки в периода 2019 - 2021, сред които и траснфера на Кристиано Роналдо.

При тях е имало изкуствено завишаване на цените на играчите, с цел финансови измами.

Ако се докаже, че тези измами са довели до предимство на Юве спрямо останалите клубове от шампионата, то със сигурност клуба ще се сбогува със своята 36-а титла, спечелена преди два сезона.

Заради самите измами пък пращането на клуба във второто ниво на италианския футбол е съвсем реална възможност, която върна феновете към кошмарите от 2006-а.

Тогава избухна последният голям скандал с уредени мачове в Италия, след който редица клубове понесоха сериозни санкции, но най-тежка тя бе за главния виновник в схемата - Ювентус. Тогава тимът стартира в Серия "Б" с минус 9 точки и бе лишен от две титли.