Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов даде интервю пред БТА, в което не пропусна да засегне желанието на Димитър Бербатов да стане президент на родния футбол. Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор не пропуска възможност да критикува сегашното ръководство, а Костадинов, който години наред е един от най-доверените хора на настоящия президент Борислав Михайлов, коментира случващото се.

"Вижте - нека веднъж завинаги да уточним нещо много важно. Няма как да си кандидат-президент, когато няма насрочени избори, няма насрочен конгрес. Преди няколко дни ми направи впечатление интервю на министър Крум Зарков в една национална телевизия - на въпрос дали ще се бори за председателския пост в БСП, той отговори, че в момента няма процедура. Ако има - може би, но тъй като такава няма, той няма как да е кандидат. Значи - опитен юрист и министър на правосъдието разсъждава по този начин, но спортната общественост продължава да обявява Бербатов за кандидат-президент... На какво основание? Няма избори, няма кампания, съответно няма как да има и кандидати. Ако искате, мога да коментирам репликите на бившия футболист Димитър Бербатов", заяви Костадинов и продължи по темата.

"Когато не си работил или дори стажувал в голяма федерация, каквато е Българския футболен съюз, няма как да имаш да имаш претенции към ръководенето й. Става дума за специфична материя, за изключително мащабна работа - и съм категоричен, че ние я вършим отговорно, прозрачно и професионално. Когато търсиш повод да критикуваш, винаги ще си намериш нещо, за което да се хванеш - затова и моят призив е да не подминаваме положителното и да бъдем обединени за по-доброто бъдеще", добави той по адрес на Бербатов.

Настоящият вицепрезидент, който е автор на последното българско попадение на световно първенство, през 1998 година във Франция, изрази надежда, че скоро страната ни пак ще играе на голям футболен форум.

"Убеден съм, че съвсем скоро всички отново ще имаме поводи за гордост", обобщи Костадинов.