Еуфорията в Левски след драматичната победа над Апоел Беер Шева с 2:1 беше много голяма, а още повече, след като бе породена от гол в последната минута.

Бразилецът Роналдо реализира в 96-ата, за да прати "сините" на плейоф срещу Айнтрахт (Франкфурт) в Лигата на конференциите. В хода на второто полувреме въпросният щеше да бъде заменен, но вместо това Николай Костов извади крампиралия Уелтън и това се оказа ключово.

Наставникът бе много горд от победата, а Роналдо определи денят, като най-хубавият в живота си.

Николай Костов:

"Победата е много сладка и сега е моментът да поздравя нашите привърженици, които от първата до последната минута бяха нашия 12-и играч. Поздравявам нашите играчи, които играха доста умно и стана мач какъвто очаквахме, тъй като противникът не е за подценяване. Не очаквахме да победим в последната минута, но мачът се разви така. Не успяхме да задържим гола преднина, тъй като заложихме на по-дефанзивна тактика.

Отслабнахме в средата на терена и се изтощиха футболистите в атака. Трябваше да отстъпим и така се разви самия мач.

Роналдо беше готов за смяна и ние направихем смяна с Уелтън, който получи някакви крампи. Като че ли Бог гледа отгоре и помага.

Не случайно отложихме мача с Пирин, за да си отдъхнат играчите. Футболистите на Апоел също се изтощиха, особено тези, които не бяха заменени. В последните минути едвам вървяха и затова ние си наложихме волята. Младият ни отбор издържа по-добре физически.

Нашите фенове създадоха невероятна атмосфера, а голът на Роналдо е награда за тях. Победата не е само за нас, но и за нашите привърженици.

Няма как засега да говоря как ще излезем срещу Айнтрахт. Въпросът е, че стигнахме дотук и това ще е един много добър тест за нас. Имаме своите шансове."

Роналдо:

"Това е най-хубавият момент в живота ми. Много съм щастлив за това, което донесох на феновете и на отбора. Заслужавахме го! Това беше наградата за нашето раздаване.

Така се случи, че прецениха, че Уелтън е по-изморен и смениха него. С помощта на Господ това се оказа вярното решение. За 7 дни изиграхме два много сериозни мача. Ние сме млад състав, напасваме се още с новите футболисти. В крайна сметка видяхме, че сме добре подготвени физически и издържахме до края. Сега ще починем и гледаме напред.

Искам да поздравя феновете за празника, който направиха, и за начина, по който ни подкрепиха. Те наистина са огромни. Този гол е благодарение на тях. 

Знаем, че срещу Айнтрахт ще бъде много трудно, но това е футболът. Ще ги проучим, както и те нас. Със сигурност ще изиграем още един добър мач. Винаги ще правим така, че Левски да върви нагоре."