В първото си интервю след равенството 1:1 между Левски и ЦСКА, "синият" наставник Николай Костов на няколко пъти каза, че директният стил на "червените" е бил неудобен за неговия отбор.

Той, подобно на Ел Маестро, съжали за изпуснатите шансове за победа и каза, че грешките в неговия тим се дължат на неопитността и младостта.

Костов обясни и любопитните смени, които направи през второто полувреме.

"Пропуснахме момента да използваме преднината. Допуснахме глупав гол, което промени ситуацията на терена. Започнахме добре и се противопоставихме добре на силовия футбол на ЦСКА. Бяхме готови за този вид футбол. Примахме тяхните еднообразни атаки. В началото на второто полувреме имахме възможност да отбележим втори гол, но пропуснахме, но така е във футбола. Представихме се достойно, въпреки че беше много трудно да играем срещу ЦСКА с този неудобен техен футбол.

И двата отбора играха за победа. На нас ни беше много нужна, защото равенството носи само точка. Отдалечаваме се от претендентите за челните места, а и идваме след загуба от Лудогорец, която беше несправедлива. За нас беше важно да победим. Имахме напрегнати играчи, отдавам го на младостта. Трябва да имаме търпение в тези мачове и да приемаме грешките, които се допускат, защото не сме устойчиви психологически.

В предстоящата пауза искахме да излезем с победа над ЦСКА. Понякога желанието може би надхвърля възможностите. Мисля, че имахме по-реалните шансове за победа. Смяната на Митков с Ван Дер Каап беше спонтанно решение, за да спрем изритванията на ЦСКА към двамата централни нападатели. Смяната на Ел Джемили не е нищо трагично. Виждате, че стана грешка, от която можехме да загубим мача. Бях спокоен в първото си дерби и очаквах по-добро качество на играта. Имаше много накъсвания. Ние се затрудняваме срещу такъв вертикален футбол.

Ето какво каза и голмайсторът на "сините" Роналдо:

"Благодаря на Господ. Не се получиха контузии в такъв мач и всички излязохме добре. Трябваше да решим по-рано мача, имахме ситуации. Хубаво е да вкараш на ЦСКА, но предпочитах да излезем с три точки, отколкото с мой гол. Има още много до края на шампионата, всеки ще печели и ще губи точки. Имахме групово невнимание и трябва да го приемем. Можеше да вкарам втори гол, преодолях защитника. Все пак Господ ме погледна и вкарах първия гол. Трябва да си отдаден в дербито. Влязохме добре в мача и може би малко концентрация не ни достигна. Ще натрупаме повече опит и тренировки, всичко ще си дойде на мястото".