Треньорът на "Левски" Николай Костов заяви, че е очаквал по-убедителна игра от неговите футболисти при победата с 1:0 срещу Шкупи, но въпреки това победата си остава победа. "Сините" записаха втори пореден успех срещу северномакедонците и продължават напред в Лигата на конференциите, като техен следващ съперник ще бъде Апоел Беер Шева от Израел.

"Хареса ми атмосферата на стадиона. Поздравявам публиката. Голът, който вкарахме, е награда за нашата публика. Благодарим за подкрепата. Не бяхме много убедителни. Това, което искахме, беше да седим малко по-уверено. Не бяхме убедителни в атака, а повечето тежест падна върху защитниците и полузащитниците. Има такива мачове, но ще анализираме играта. Може би има физическо изтощение, което повлия. Победата си е победа. Поздравявам футболистите", каза Костов след мача.

"Имаше много единоборства, много накъсване на играта и това може би повлия на играчите. След 6:0 срещу Локомотив може би очакваха да имат повече възможности за взаимодействие без груба игра. Накъсванията заради нарушения може би накъсаха ритъма на играта. Не смятам, че е Шкупи целенасочено търсеше това. Искаше ми се да има по-добра връзка между играчите в полузащита и атака. Усложнявахме си ситуациите и не ни се получиха взаимодействията с 1-2-3 докосвания. Владеехме прекалено много индивидуално. Доволен съм от това, че играхме прагматично. Във футбола става всичко. За нас беше важно да продължим. Това е нещото, което търсехме - да продължим без усложнения. Не сме ги проучвали толкова Апоел, тепърва ни предстои това. Няма да отлагаме мача с Локомотив (Пловдив) и ще разчитаме на Дарлан", заяви още той.

Марин Петков, който бе единственият голмайстор на "Георги Аспарухов" тази вечер, също изрази задоволството си от успеха, като също не пропусна да благодари на феновете за подкрепата.

"В Европа няма лесен мач. Дойдоха, опитаха се да ни притиснат и ако могат да ни вкарат гол, но се справихме добре. Не във всеки един момент ще се получава всичко, но трябва да запазим спокойствие и хладнокръвие, за да излезем от трудните ситуации", отчете голмайсторът Петков.

"В Европа няма несериозни отбори, Шкупи се опитаха и се бориха. Не мога да кажа как се чувствам освен това, че вкарах гол. Всеки един футболист иска да тренира и да играе. Ако му се получава, ще е максимално щастлив, ако не ще продължава да работи. На момента ми дойде и я бих, няма друго. Не искам да коментирам твърдите влизания, беше здрав двубой и нямаше проблеми. Разбира се, че когато викат за теб 25 хиляди, винаги те мотивира повече", добави той.