Треньорът на Левски Николай Костов посочи две основни причини за загубата с 0:2 в дербито на efbet Лига срещу ЦСКА - слабата игра в нападение и първият допуснал гол след грешка на вратаря Иван Андонов.

Наставникът все пак призова да не се правят големи трагедии от загубата и поиска от играчите да не следят какво се пише в медиите след нея.

"Това, което очаквахме от играта на ЦСКА, беше каквото се получи. Много дълги подавания и единоборства. Не отговорихме добре. Причините са две основни. Едната е, че напред не създадохме напрежение, колкото е необходимо. Губихме бързо топките в нашите атаки. Втората причина е нелепият гол, който получихме.

Нямам усещане за пренавиване. Играчите бяха концентриране и отговориха както се очакваше. Нямахме необходимата скорост в атака, липсваше прехода. Решението да играе Иван Андонов е мое.

Трябва да сме благодарни на това, което имаме. Имаме млади играчи, които могат да променят нещата. Не трябва да се правят сериозни отрицателни изводи от този мач, въпреки че знам какво е в душите на играчите. Видях как преживяха загубата. Въпрос на време е да се отърсим. Започваме да влизаме в напрежението и това е основното ми притеснение. Сега ще се появят критики. Няма как да кажа на играчите да не четат по сайтовете неща, които няма да им харесат. Трябва да преодоляват тези трудности. Моментното състояние на отбора е видимо под нашите възможности, които можем да покажем в такива дербита", каза Костов.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков също говори след мача:

"Ние сами се бихме. Получихме нелеп първи гол, но не и играхме това, което можем. Някои от футболистите бяха притеснени, а имаме и много млади играчи. Трябва да вдигнем главите. Ние си знаем проблемите, имаме и много контузени. С оглед финансовото ни състояние трябва да се съобразяваме.

Държавата трябва да се справи с футболното хулиганство. Този проблем е от много години и една Гърция показа как може да се справи с него.