Ситуацията с пандемията от коронавирус напълно обърква програмата на спорта, а дори отлично организираната Висша лига на Англия вече се задъхва да се справи. Получи се така, че Тотнъм все пак ще има мач в сряда, както Жозе Моуриньо настояваше, но... не гостуване на Астън Вила, а домакинство срещу Фулъм.

И двата лондонски тима научиха, че в сряда ще се изправят един срещу друг едва 48 часа преди двубоя - днес.

По програма Тотнъм трябваше да пътува до Бирмингам и да гостува на Вила, но домакините са с 14 позитивни теста за коронавирус. Куриозно, правилникът на Футболната асоциация не им позволи да отложат петъчния мач с Ливърпул (загубен с 1:4, като те Вила игра с отбора до 23 г.), но този на Висшата лига допуска да сторят това с двубой за първенството.

Така Тотнъм трябваше да не играе в сряда, но вместо това ще е домакин на Фулъм в мач, който пък бе отложен от 30 декември по същите причини - случаи на ковид в отбора на гостите.

И докато за тима на Жозе Моуриньо програмата почти не се променя, а даже ще си спести пътуване до Бирмингам и ще играе у дома в сряда, за Фулъм е различно.

Този тим се готви за съботно гостуване на Челси, а сега преди него ще трябва светкавично да изготви план да противодейства на друг водещ състав - Тотнъм.

Все повече такива случаи се очакват до края на сезона, като е сигурно, че още мачове ще пропадат, биват отменяни или отлагани заради протоколите антиковид.